ΠΙΣΩ ΣΤΑ
ΑΡΘΡΑ
1ο βραβείο παραδοσιακού τρόπου παρασκευής.
13 Δεκ

1ο βραβείο παραδοσιακού τρόπου παρασκευής.

 

To Λινδιακό Μελεκούνι έκλεψε τις εντυπώσεις στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017 και απέσπασε το 1ο βραβείο παραδοσιακού τρόπου παρασκευής.

Το μελεκούνι είναι το παραδοσιακό μαλακό παστέλι της Ρόδου σε σχήμα ρόμβου, τυλιγμένο παραδοσιακά στο χέρι για γάμους, βαπτίσεις και άλλες εκδηλώσεις καθώς και στα καταστήματα σαν το πιο υγιεινό – ενεργειακό σνάκ.

Το «Φίλεμα» χρησιμοποιεί κατά κανόνα την τεχνοτροπία της Λίνδου η οποία είναι η πιο ιδιαίτερη, δηλαδή το μελεκούνι να είναι με καλά πλυμένο και καβουρδισμένο φυσικό σουσάμι, πολλά αμύγδαλα ολόκληρα και αυτά καβουρδισμένα, κανέλα κευλάνης και μόνο το καλύτερο μέλι από τοπικούς παραγωγούς.
Έτσι με τον τρόπο αυτό λαμβάνει κανείς στο μέγιστο γεύση, άρωμα και όλα τα ευεργετικά συστατικά που έχει να δώσει στον οργανισμό το μελεκούνι καθημερινά.